Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники театрів Харківщини отримали нагороди від Міністерства культури та обласної влади

Працівники театрів Харківщини отримали нагороди від Міністерства культури та обласної влади

Урочистий захід з нагоди Міжнародного Дня театру відбувся 27 березня у малій залі Будинку рад. Кращих працівників привітали зі святом та нагородили Почесними грамотами та Подяками Міністерства культури, обласної державної адміністрації та обласної ради. «Щиро і сердечно вітаємо всіх, хто причетний до театрального мистецтва, з професійним святом - Міжнародним Днем театру! Пишаємося з того, що зараз на Харківщині працюють Національний театр опери та балету, п'ять обласних професійних театрів і ряд цікавих недержавних театральних колективів. Саме ви, працівники театрального мистецтва, займаєте лідируючі позиції в моральному, духовному та естетичному вихованні населення, особливо дітей та молоді, а також відроджуєте і розвиваєте національну культуру, формуєте свідомість людей нової формації», - зазначив т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко.

За його словами, з початку театрального сезону колективами театрів неоднаразово були показані вистави для біженців Донецької та Луганської областей, організовані концертні виступи для поранених воїнів в обласному госпіталі Харківського гарнізону. Також театри безкоштовно запрошують бійців і їх сім'ї на спектаклі і виїжджають на гастролі в зону АТО.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток театрального мистецтва, високі творчі досягнення Почесною грамотою Міністерства культури України нагородили директора академічного театру ляльок ім. В. Афанасьєва Володимира Решетняка.

Почесні грамоти облдержадміністрації вручили артистці Харківського театру для дітей та юнацтва Людмилі Удачиній та заступнику директора з загальних питань Харківського академічного театру музичної комедії Інні Яковенко.

Також висловили Подяку голови облдержадміністрації головному інженеру Харківського театру для дітей та юнацтва Анатолію Маркову і вокалісту Харківського академічного театру музичної комедії Олексію Серьогіну. Крім того, багато діячів мистецтв, а також працівники театрів отримали нагороди від Департаменту культури ХОДА.

«Сьогодні театрам доводиться працювати в напіввійськових умовах. При цьому соціально-терапевтична функція театрів спрацьовує, тому що багато людей хочуть хоч трошки відпочити від переживань і пережити більш приємні емоції. Ми дуже вдячні вам за роботу», - у свою чергу підкреслив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

Довідка. 27 березня світова театральна громадськість відзначає Міжнародний день театру, який був заснований на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО у Відні в 1961 році.