Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відкрита і готова до подальшої співпраці з бізнес-партнерами. Юлія Світлична

Харківщина відкрита і готова до подальшої співпраці з бізнес-партнерами. Юлія Світлична

27 березня заступники голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та Євген Шахненко, а також директори профільних департаментів ХОДА провели нараду з членами Міжнародного «Трейд-клубу». Серед них - представники посольств Словаччини, Німеччини, Польщі, Китаю, Канади, Литви, Мексики, Малайзії, Норвегії, а також країн СНД. «Хочу привітати вас на харківській землі від імені губернатора Ігоря Райніна. Візит делегації «Трейд-клубу» в нашу область дуже важливий. Особливо сьогодні, коли на порядку денному стоїть питання про переорієнтацію ринків збуту і пошуки нових партнерів для українських виробників», - зазначила Юлія Світлична.

За її словами, облдержадміністрація спільно з приватними структурами посилено працює над залученням представників ділових кіл зарубіжних країн в нашу область для спільної роботи над покращенням інвестиційного клімату в регіоні, активізації інвестиційної діяльності, а також над залученням іноземних інвесторів для реалізації наявних проектів на території Харківщини.

«Спасибі вам за те, що у цей складний для України час ви наважилися приїхати до нас. Тут все стабільно, все спокійно. Ми готові надавати всіляке сприяння для розвитку бізнесу на території Харківської області. Сподіваємося, що у вас була можливість переконатися в нашій надійності, щоб потім передати своїм представництвам, що Харківщина відкрита і готова до подальшої співпраці», - підкреслила заступник голови області.

У свою чергу президент Міжнародного «Трейд-клубу», 1-й секретар Посольства Словаччини Соня Крайчова подякувала адміністрації ХОДА за зустріч і програму, яка була підготовлена адміністрацією.

«Вчора ми відвідали Харківський тракторний завод, Науково-дослідний інститут рослинництва ім. Юр'єва та підприємство «Слобожанський миловар». Основна мета клубу - ми доносимо інформацію про регіони і про те, які тут є можливості для роботи наших представників», - зазначила вона.

В ході наради гостям показали презентацію Харківської області, яка характеризує інвестиційний потенціал регіону, а також представили кілька проектів для можливої спільної кооперації в подальшому. Так голова правління «Турбогаз» Олег Купригін познайомив усіх з проектом «Енергетична ефективність установок по виробленню електричної енергії і тепла, що працюють на основі соломи зернових».

Віце-президент з архітектурної діяльності та проектування «Науково-технологічного інституту транскрипції, трансляції та реплікації» Ігор Лисенко представив проект «Розробка Новодмитрівського родовища бурого вугілля і його подальша газифікація з метою виробництва синтез-газу із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій». А заступник генерального директора Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Володимир Чижов розповів про створення Міжнародного центру ядерної медицини.

Представники клубу зацікавилися інформацією, а найближчим часом розглянуть більш детально представлені їм інвестиційні проекти.

Довідка. Міжнародний «Трейд-клубу» - громадська організація, яка була створена в 1992 р. На сьогоднішній день об'єднує близько 60 представників різних країн. Основна мета клубу - ознайомлення з інвестиційним, промисловим та економічним потенціалом підприємств. Кожен місяць клуб організовує виїзні засідання в регіони, де і знайомимося з їх потенціалом.