Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Паралімпіці Харківщини вибороли 9 медалей підчас Кубку світу з лижних гонок та біатлону

Паралімпіці Харківщини вибороли 9 медалей підчас Кубку світу з лижних гонок та біатлону

Фінальний етап змагань серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями відбувався з 15 по 22 березня в норвезькому місті Сурнадаль. Об этом сообщили в Департаменте по делам семьи, молодежи и спорта ХОГА. За підсумками національна паралімпійська збірна України виборола 27 медалей, з яких - 7 золотих, 11 срібних та 9 бронзових. Великий внесок в загальний успіх, завоювавши дев’ять медалей, внесли і харківські спортсменки Людмила Ляшенко та Оксана Шишкова.

Так в змаганнях серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату Людмила Ляшенко завоювала одну золоту, дві срібні та дві бронзові нагороди. В свою чергу в змаганнях серед спортсменів з вадами зору Оксана Шишкова разом зі своїм тренером Ладою Нестеренко виборола три срібні та одну бронзову нагороду.

За підсумками цього сезону Оксана Шишкова посіла в світовому рейтингу друге місце в біатлоні та третє в лижних гонках. Людмила Ляшенко зайняла п’яте місце в лижних гонках та друге в біатлоні. Варто зазначити, що перше місце в рейтингу з біатлону серед спортсменок з порушенням опорно-рухового апарату займає також українка - Олександра Кононова з Києва.