Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти-«кожедубівці» приступили до льотної практики

Курсанти-«кожедубівці» приступили до льотної практики

У Чугуєві курсанти четвертого курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба (ХУПС) починають виконувати польоти на військових літаках типу Л-39 «Альбатрос», Ан-26 та гелікоптерах Мі-8МТ. Про це повідомив в.о. начальника Регіонального медіа-центру МО України Олег Плаксій. Близько 90 хлопців успішно пройшли курс наземної і тренажерної підготовок, виконали по два стрибки з парашутом і були допущені льотчиками-інструкторами до польотів. За словами командування вузу, планується, що цього року кожен курсант випускного курсу проведе в небі по 70-100 годин залежно від напрямів підготовки. Вправи та завдання відпрацьовуватимуться в діапазоні висот від 20 до 4000 метрів. При цьому, навчальний процес на аеродромі буде постійно коректуватися з урахуванням досвіду участі наших військ в зоні проведення АТО і миротворчих операцій.

«На цьому аеродромі колись став на крило легендарний ас Другої Світової Іван Кожедуб, три десятка космонавтів і сотні Героїв Радянського Союзу. Відчуйте згадані професійні досягнення та своєю важкою працею помножте їх», - привітав з першими польотами курсантів в.о. начальника ХУПС військовий льотчик I-го класу генерал-майор Андрій Алімпієв.

По завершенню аеродромного навчання курсантів ХУПС у серпні цього року, хлопці здадуть державний іспит з льотної підготовки і повернуться в пункти постійної дислокації. Вручення дипломів молодим льотчикам заплановано на кінець вересня 2015 року.