Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фахівці під час «Луньовскіх читань» обговорять розвиток вузівських музеїв області

Фахівці під час «Луньовскіх читань» обговорять розвиток вузівських музеїв області

Учасники науково-практичного семінару VI Луньовські читання: «Сучасна музейна експозиція: вимоги часу та нові можливості» зберуться 27 березня в 12:00 на базі історичного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (площа Свободи, 4, головний корпус, зал засідань Вченої ради, 4-й поверх). Захід приурочений 60-річчю заснування Пархомівського музею імені А.Ф. Луньова. Під час роботи семінару будуть працювати дві секції, присвячені загальним проблемам сучасної експозиції та музейної справи, а також експозиційному досвіду й перспективам розвитку вузівських музеїв Харківщини. Увага учасників буде акцентована на сучасних вимогах експозиційної діяльності і можливостях створення нових експозицій музеїв різного профілю, а також інших актуальних завданнях музейної справи.

«Також у програмі VI Луньовських читань відбудеться презентація творчої премії ім. А.Ф. Луньова,заснованої харківською художницею Н.С. Вербук та передача митцями художніх творів до колекції створеного університетського Музую витонченних мистецтв», - повідомили в прес-центрі ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Цього разу серед учасників не лише представники наукової та художньо-культурної громадськості Харкова і області, але й гості, які представляють наукові та музейні заклади України: Канівський Шевченківський національний заповідник, Інститут мистецтвознавства фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, Кіровоградський обласний художній музей, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному та інші.

Довідка. Науково-практичні семінари «Луньовські читання» започатковані у 2010 р. на честь випускника історичного факультету Харківського університету, визначного педагога і музеєзнавця, одного із засновників музейного педагогіки в Україні, організатора відомого музею  в селі Пархомівка Краснокутського району Афанасія Луньова.

«Луньовскі читання» об’єднують істориків, музеєзнавців, мистецтвознавців, філологів, філософів, архівознавців, художників, бібліотекарів, учителів, краєзнавців та інших представників наукової і художньо-культурної громадськості Харкова та України для обговорення актуальних проблем сучасного музеєзнавства та мистецтвознавства.