Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський тракторний завод спільно з фінською компанією буде виробляти зернозбиральні комбайни

Харківський тракторний завод спільно з фінською компанією буде виробляти зернозбиральні комбайни

ПАТ «Харківський тракторний завод» підписав договір з фінським заводом "Sampo Rosenlew" про створення спільного підприємства з виробництва зернозбиральних комбайнів. Про це 21 березня повідомив генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін. За його словами, пілотний проект стартує в другому півріччі 2015 року. А серійне виробництво комбайнів почнеться в 2016 році. Планується, що для українського ринку будуть виробляти 200-250 зернозбиральних комбайнів на рік. Також Владислав Губін зазначив, що завтра представники заводу «ХТЗ» у складі делегації, яку очолить Міністр аграрної політики, відправляться в США, а після в Канаду, де проведуть зустрічі з провідними компаніями по створенню спільних підприємств.

Крім того, Владислав Губін додав, що завод «ХТЗ» відмовився створювати спільне підприємство з "Гомсільмаш" (Білорусь) з виробництва комбайнів під маркою ХТЗ. «Ми для себе вирішили, що СП має бути інноваційним. І якщо ми пропонуємо зернозбиральну техніку, то вона повинна продаватися не тільки в Україні», - підкреслив гендиректор заводу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Владислав Губін, завод «ХТЗ» забезпечений контрактами на випуск 2 тис. 100 тракторів протягом цього року.