Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головам РДА доручили взяти під особистий контроль ситуацію з цінами на продукти

Головам РДА доручили взяти під особистий контроль ситуацію з цінами на продукти

Одне з головних завдань органів влади - не допустити необґрунтованого підвищення вартості борошно, цукор, крупи та олію. Про це заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична повідомила 20 березня під час селекторної наради «Про підсумки соціально-економічного розвитку районів Харківської області». У засіданні брали участь керівники структурних підрозділів ХОДА, а також голови районів області та міст обласного значення. За словами директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктора Коваленка, в лютому в регіоні спостерігалося зростання цін на основні продукти харчування, яке викликали значне підвищення курсу іноземної валюти, випадки ажіотажного попиту та спекулятивні дії оптових постачальників продуктів харчування.

«Для зниження рівня цін була проведена робота з Аграрним фондом України. А завдяки переговорам з виробниками та постачальниками продукції, підприємства торгівлі забезпечені продуктами в достатньому обсязі для задоволення потреб населення. Однак така робота повинна проводитися не тільки на рівні облдержадміністрації, а й у кожному районі та місті області. У кожному випадку необґрунтованого підвищення цін необхідно вивчити причини, з'ясувати, яка кількість посередницьких структур підключається до реалізації, і прийняти жорсткі заходи», - зазначив Віктор Коваленко.

Так, найбільше зростання цін на основні продукти харчування спостерігалося в Чугуївському, Кегичівському, Близнюківському, Краснокутському районах та Ізюмі. Крім того, в деяких районах - Близнюківському, Лозівському, Первомайському, Сахновщанському та Нововодолазькому - роздрібні ціни на хліб соціальних сортів були значно вище середніх показників по області.

«На жаль, регулятора цін на сьогоднішній день на ринку немає, тому я б попросила кожного голову райдержадміністрації взяти під особистий контроль ситуацію з цінами - не допускайте необґрунтованого підвищення вартості продуктів харчування. В першу чергу, це стосується цін на хліб, цукор, борошно, крупи, олію», - підкреслила Юлія Світлична.