Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам туристичної галузі Харківщини розповіли, як залучити кошти

Представникам туристичної галузі Харківщини розповіли, як залучити кошти

Тренінг «Грантрайтінг: основи написання проектної заявки на міжнародний грант» пройшов 18 березня за підтримки обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» спільно з Регіональним центром міжнародних проектів і програм. У семінарі взяли участь представники вищих навчальних закладів, власники садиб сільського зеленого туризму, представники Дергачівського, Зміївського, Валківського, Дворічанського, Нововодолазького, Золочівського районів, а також Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, Художньо-меморіального музею ім. І.Ю. Рєпіна, Валківського та Зміївського краєзнавчих музеїв.Присутні обговорили шляхи залучення міжнародної технічної допомоги в галузь «Туризм».

«Під час засідання з написання грантових заявок обговорено питання, як правильно оформити заявку на отримання міжнародної допомоги, окреслено основні вимоги для кандидатів та надано інформацію про пошук партнерів для бюджетних організацій», - підкреслила заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА – начальник управління туризму Галина Черепня.

По її словам, передбачено продовження циклу подібних тренінгів, аби не тільки допомагати розв'язувати конкретні проблеми, з якими зустрічаються органи державної влади та керівники туристичного бізнесу Харківської області при написанні заявок, проведенні переговорів з міжнародними донорами, а й вчитися самим залучати подібну допомогу.