Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестиції у фінансовий сектор підтверджують стабільність Харківської області

Інвестиції у фінансовий сектор підтверджують стабільність Харківської області

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), «KfW Entwicklungsbank» (Німецький банк розвитку) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) внесли 43 млн. грн. в статутний капітал харківського «Мегабанку». У церемонії підписання договорів, яка пройшла 17 березня, взяла участь і заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Міжнародні фінансові установи вирішили пропорційно збільшити статутний капітал банку, зберігши при цьому свою колективну частку на рівні 36%. За словами директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, додаткові ресурси допоможуть банку залишатися важливим джерелом фінансування для малого та середнього бізнесу регіону. 

«Дане підписання є ще одним свідченням нашої підтримки України в цілому, і роботи по одужанню економіки та процвітання країни. Ми горді тим, що ми беремо участь у підтримці та вливанні коштів в одну з провідних фінансових установ України», - повідомив Шевкі Аджунер.

Як зазначила Юлія Світлична, Харківська облдержадміністрація всіляко підтримує починання фінансових організацій, які готові зробити свій внесок у розвиток різних сфер життя області. «Ми активно співпрацюємо з представниками міжнародних організацій. Ми відкриті й готові до спільної роботи. Дуже здорово, коли у бізнесу є необхідні гарантії та розуміння того, що Харківська область стабільна», - сказала Юлія Світлична.

Також заступник голови ХОДА додала, що регіональна влада готова й робить все можливе для того, щоб зберегти стабільність і порядок на території області. «Інвестиції у фінансовий сектор шалено важливі в наш складний час і дуже знаково, що інвестиції зайшли в один з найбільших банків Харківської області».

Довідка. Банківський сектор України тільки в 2014 році залучив від ЄБРР понад 300 млн. євро.