Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги Харків-Охтирка та Чугуїв-Куп'янськ-Мілове потребують ремонту

Дороги Харків-Охтирка та Чугуїв-Куп'янськ-Мілове потребують ремонту

Про це 12 березня на прес-конференції журналістам розповів заступник голови ХОДА Євген Шахненко. Ділянка дороги Харків-Охтирка в черзі на реконструкцію - вже 10 років, але про продовження робіт на ній можна буде говорити після коригування проекту і узгодження документів в Кабінетом Міністрів України. Причому роботи будуть виконуватися спільно з Сумською областю. «Глава Харківської облдержадміністрації зустрічався зі своїм колегою з Сумської області, щоб обговорити це питання. Зараз готуємо дані по дорозі. Після чого планується провести спільну нараду з міністром інфраструктури та Службою автомобільних доріг України », - запевнив заступник голови ХОДА.

Друга проблемна дорога в регіоні - Чугуїв-Куп'янськ-Мілове. Траса, по якій в зону АТО відправляється більшість військових колон, а також постійно їдуть волонтери та біженці, сьогодні практично повністю розбита.

«Шар асфальту - 120 мм і починається чорнозем, тобто дороги практично немає. На її відновлення треба 614 млн. грн. Сума дуже велика. Ми її вже кілька разів запитували в Службі автомобільних доріг. Крім того, про стан дороги доповідали і вищому керівництву країни », - підкреслив Євген Шахненко.

За його словами, 5 березня на XXXIV сесії облради з дорожнього фонду області було виділено 12 млн. грн. Ці гроші підуть на ремонти комунальних доріг в районах та містах обласного підпорядкування. Уже складено графіки робіт. Крім того, спільно зі Службою автомобільних доріг України в Харківській області в регіоні розпочато ямкові ремонти.