Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти та учні ПТУ почали отримувати картки для пільгового проїзду в метро

Студенти та учні ПТУ почали отримувати картки для пільгового проїзду в метро

Усього в списку навчальних закладів, яким із обласного бюджету компенсують 50% вартості проїзду в метрополітені, - 6 вузів і 25 ПТУ. Про це повідомив директор Департаменту науки та освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, для того, щоб оформити учням пільговий проїзд у метро, керівництво університетів, інститутів та профтехучилищ має підписати договір з Харківським метрополітеном і надати ряд документів. «Зараз майже ніхто не користується цією пільгою, оскільки механізм її отримання виявився не таким простим. До того ж, студенти деяких вузів, наприклад, НТУ «ХПІ» з 1 березня тільки приступили до навчання після канікул, тому ще не встигли зібрати у своїх учнів необхідні документи. Думаю, що пільговим проїздом у метро студенти зможуть користуватися вже через два тижні», - пояснив директор Департаменту науки та освіти ХОДА. 

Анатолій Бабічев підкреслив, що в січні Харківська міськрада надала подібну пільгу, яка передбачає компенсацію студентам 50% вартості проїзду в метрополітені, тільки вузам державної форми власності.

«70 - 80% учнів профтехучилищ та навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, живуть у сільській місцевості й теж не можуть собі дозволити їздити на навчання в метрополітені за повною вартістю. Як би не було важко, але голова області Ігор Райнін прийняв рішення, а керівник облради Сергій Чернов і депутати його підтримали. У підсумку для забезпечення проїзду цих студентів з обласного бюджету було виділено 5,1 млн. грн. », - зазначив Анатолій Бабічев.

Нагадаємо, 5 березня на пленарному засіданні XXXIV сесії Харківської облради депутати затвердили порядок використання коштів для 50% компенсації студентам і учням ПТУ вартості проїзду в метрополітені. На ці цілі в 2015 році передбачено витратити з обласного бюджету 5 млн. 179 тис. 955 грн. Компенсація проводиться з розрахунку 50 поїздок на місяць виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому студентів денної форми навчання з 28 серпня по 28 червня.