Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 квітня на комунальних підприємствах Харківщини погасять борги по зарплаті

До 1 квітня на комунальних підприємствах Харківщини погасять борги по зарплаті

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на Харківському обласному державному радіо повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його словами, заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах Харківської області знаходиться на постійному контролі у голови ХОДА та його заступників. «Ми безпосередньо працюємо з кожним підприємством, для 95% з них вже затвердили план виходу з ситуації, що склалася», - сказав Євгеній Шахненко. 

Заступник голови ХОДА зазначив, що за останній час такі підприємства як Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка, ДП «Завод ім. В.О.Малишева» зменшили борги по зарплаті. Є перспективи і по іншим підприємствам. «Єдине, викликає стурбованість Харківський авіаційний завод, там ситуація складна, але ми працюємо з Мінекономіки та їх Департаментом промисловості для її вирішення», - додав Євгеній Шахненко.

Також заступник керівника області зазначив, що в комунальних підприємствах області борг становив в межах 1 млн. грн., і на сьогодні зменшився до 850 тис. грн. «Є проблемні підприємства в Чугуївському та Куп'янському районах, і по кожному вже складено план погашення боргу. Скажу, що, приміром, у Куп'янську громада сама через сесію районної ради вирішила погасити заробітну плату на комунальному підприємстві», - сказав Євгеній Шахненко.