Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво в АПК, промисловому комплексі, охороні здоров'я та освіті

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво в АПК, промисловому комплексі, охороні здоров'я та освіті

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 26 січня зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку паном Вольтером Детлефом. У зустрічі також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш. Ігор Райнін і пан Вольтер Детлеф обговорили питання подальшого співробітництва, проведення «Тижня Німеччини» у Харкові восени 2015 року, в рамках якої буде організована друга конференція з енергозбереження та енергоефективності, а також питання безпеки та суспільно-політичної ситуації в регіоні.

«У цілому ситуація досить складна, але контрольована. Тільки спільними зусиллями, в тому числі завдяки героїзму українських військових та ресурсним можливостям з боку країн Європейського Союзу, можна зупинити ту небезпеку, яка існує», - сказав Ігор Райнін.

Глава області підтвердив, що Харківщина готова до будь-якого виду співпраці, в першу чергу, у сферах АПК, охорони здоров'я, освіти, промисловому комплексі.

«Сьогодні для нас пріоритетні два напрямки - зміцнення обороноздатності регіону і стабілізація соціально-економічної сфери. Складно проводити реформи, коли в 200 км стоять танки, але проводити їх треба. Тому перше, з чого ми почали - жорстка боротьба з корупцією. Про результати цієї роботи ми разом з керівниками силових органів розповімо на прес-конференції. Повинен сказати, що результат за місяць буде набагато цікавішим, ніж за попередні півроку», - зазначив голова ХОДА.

Відповідаючи на запитання Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина про децентралізацію влади в Україні, Ігор Райнін зазначив, що сьогодні вже розпочато зміцнення повноважень регіонів в економічній сфері і реальне підтвердження цьому - збільшення в цьому році доходної частини бюджету Харківської області на 3 млрд. грн, за рахунок місцевих бюджетів.

«Регіони повинні мати більшу фінансову самостійність і відповідальність за реалізацію економічної політики в регіоні. Процес децентралізації запущений і буде рухатися далі. Головне це побачити», - підкреслив він.