Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в ході полігонних навчань мобілізованих офіцерів обкатали танком Т-72

На Харківщині в ході полігонних навчань мобілізованих офіцерів обкатали танком Т-72

Слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» успішно завершили польовий вихід. П’ятиденний захід провели із офіцерами, призваними із запасу під час 4-ї хвилі мобілізації, на навчальному полігоні військового вишу. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі Міноборони (м. Харків). Так, вінцем польового вишколу стали заняття з тактичної підготовки, в ході яких кожного офіцера обкатали танком. 

«За умовами виконання цієї вправи, боєць повинен на під’їзді бойової машини вразити її оптичні прилади. Потім дочекатися поки над ним проїде майже 50 тонн броні і кинути у тильну частину протитанкову гранату. Викладачі спеціально виділили для цієї справи танк типу Т-72, який використовує наш ворог на Донбасі. Ця вправа є своєрідним іспитом на психологічну стійкість. Усі наші слухачі успішно подолали цей черговий рубіж професіоналізму», - пояснив начальник факультету університету полковник Олександр Серпухов.

За словами командування військового вишу, наступного тижня слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації вийдуть на фінал навчання у Харкові і складатимуть випускні заліки на техніці та озброєнні.