Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проходить двомісячник з укладання колективних договорів на підприємствах і в організаціях

У Харківській області проходить двомісячник з укладання колективних договорів на підприємствах і в організаціях

Про це у програмі «Від влади до громади» на Харківському обласному державному радіо повідомив голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. За його словами колективний договір - той інструмент, на основі якого можна вирішувати питання збільшення заробітної плати і проблеми із соціальної сфери та захисту працівників на підприємствах та в організаціях. «Це головний інструмент, який дасть змогу покращити умови праці та рівень заробітної плати і ряд питань побутового порядку», - зазначив голова Об'єднання профспілок області. За словами Сергія Тесленка, на сьогодні 97% організацій, які входять до Об'єднання профспілок Харківської області укладають колективні договори. Кожен колектив незалежно від розміру може укласти колективний договір. 

«І на комерційних підприємствах також укладають такі договори. Багато що залежить від того, як наполегливо працює профспілкова організація з керівництвом підприємства з цих питань. У цій частині ми приділяємо серйозну увагу підготовці та проведенню договірної роботи. Якраз 17 лютого у нас буде проходити розширена семінар-конференція, де візьмуть участь керівники підприємств, профспілок та працівники», - сказав голова Об'єднання.

Також Сергій Тесленко додав, що зараз Об'єднання прагнуть, щоб на новостворених і невеликих підприємствах створювалися профспілкові організації, які протистоятимуть нелегальному оформлення працівників і виплат зарплат «в конверті». «З 22 млн. працездатного населення України тільки 9 млн. офіційно працюють. І якщо взяти приблизну цифру, що 4 млн. громадян працюють у тіньовій економіці, а це 200 млрд. грн. фонду заробітної плати, то з них 100 млрд. грн. точно могли б надходити до бюджету країни. Якраз з цією проблемою і потрібно боротися», - підкреслив голова Об'єднання профспілок області.