Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді щодо стану виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію»

Ігор Райнін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді щодо стану виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію»

14 лютого відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо стану виконання Указу Президента України №454/2014 «Про часткову мобілізацію» та інформаційного супроводу її четвертої хвилі. Нарада пройшла в режимі відеоконференції під головуванням першого заступника голови Адміністрації Президента України Віталія Ковальчука. Від Харківської області в нараді взяли участь голова облдержадміністрації Ігор Райнін, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України у Харківській області Анатолій Дмитрієв, заступник військового комісару Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін, т. в. п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко.

Віталій Ковальчук нагадав керівникам регіонів ряд завдань Президента стосовно проведення часткової мобілізації. В першу чергу - це належна інформаційна підтримка: проведення рекламної кампанії на місцевих теле- та радіоканалах, друкованих ЗМІ, у тому числі приватних, виготовлення та розміщення зовнішньої реклами, а також робота з населенням.

«Ефективність інформаційної політики буде залежати від вашої комунікації з людьми та проведеної роз’яснювальної роботи. У таких зустрічах мають брати участь герої АТО, лідери громадських волонтерських рухів, які можуть впливати на громадську думку. Залучайте всіх небайдужих до нашої спільної справи», - наголосив Віталій Ковальчук.

Як повідомив Міністр інформаційної політики Юрій Стець, розроблені міністерством макети для друку всіх поліграфічних матеріалів зовнішньої реклами, флаэрів, брошур, відео- та аудіо ролики будуть передані до регіонів не пізніше 18 лютого. Наступного тижня для узгодження медіа-планів з інформаційного супроводу 4-ї хвилі часткової мобілізації у міністерстві буде проведено нараду за участю керівників департаментів та управлінь з масової комунікації всіх регіонів України.

Перший заступник голови Адміністрації Президента також доповів про інші доручення. Це - необхідність мобілізації офіцерів; посилення роботи правоохоронних органів з упередження провокацій, що спрямовані на зрив проведення мобілізації; створення фонду автомобілів, які будуть закуплятися на вторинному ринку для потреб армії; повернення (шляхом викупу) на передову бронетехніки, яка свого часу була розпродана приватним підприємцям.