Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів зустріч з представниками Німецького банку розвитку KfW

Євгеній Шахненко провів зустріч з представниками Німецького банку розвитку KfW

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко 4 лютого зустрівся з представниками Німецького банку розвитку KfW для розгляду проектів модернізації комунальної інфраструктури регіону. Також на зустрічі обговорили питання економічної та гуманітарної ситуація в Харківській області. На зустрічі були присутні член правління Німецького банку розвитку (KfW) Зіллер Роланд, директор KfW Бюро в Україні Гуннар Вельцхольц, проектний менеджер українського бюро Німецького банку розвитку (KfW) Людмила Гордіюк, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш. З боку Харківської облдержадміністрації директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива та заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаева. 

Як зазначив Євгеній Шахненко, сьогодні політика держави націлена на скорочення споживання газу та енергозбереження. «Нами на сьогодні підготовлено інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства порядку на 445 млн. євро. Всі ці проекти дуже важливі для Харківської області. Це, в першу чергу, утеплення лікарень і шкіл, створення теплопунктів, де відбувається облік споживання енергії, реконструкції насосних станцій водного постачання, перехід на альтернативні пелетні котли та інші», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.

За словами Романа Гриви, ряд проектів з енергозбереження вже зараз втілюється в життя. «Ми самостійно проводимо роботи з переведення котелень на альтернативне паливо. У цьому беруть участь місцеві бюджети, кошти виділяються підприємствами та українськими інвесторами. Крім того, ми маємо досвід співпраці з Японським агентство міжнародного співробітництва (JICA). Торік завдяки цій програмі розпочав роботу Куп'янський пелетний завод. Зараз до нас з Японії доставлений пелетний котел, і з завтрашнього дня почнеться його монтаж в Дергачівському районі, де за його допомогою опалюватимуть школу. Такі проекти ми сподіваємося реалізувати і з іншими країнами», - зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Всього за рахунок державних субвенцій, обласного бюджету та інвесторів в минулому році в Харківській області провели заходів з енергозбереження на 15 млн. євро.