Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухові продовжують будувати Комплекс з управління комунальними відходами

У Богодухові продовжують будувати Комплекс з управління комунальними відходами

У минулому році в Богодухові (Харківська обл.) почалося будівництво Комплексу з управління комунальними відходами. На ці цілі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 20 млн. грн. На сьогоднішній день Харківською обласною державною адміністрацією направлено запит до Мінприроди України про виділення у 2015 році коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на будівництво Комплексу в розмірі 29,623 млн.грн. Як відзначають у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, Комплекс з управління комунальними відходами в Богодухові буде працювати за унікальною технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів із застосуванням методу біоремедиації. Введення об'єкта в експлуатацію заплановано у 2015 році.

Станом на 1 січня 2015 року розроблена проектно-кошторисна документація та проведена експертиза проекту будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в Люботині. На ці цілі було витрачено 1033,8 тис. грн. Харківською облдержадміністрацією направлено запит до Мінприроди України про виділення у 2015 році коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на будівництво Комплексу в розмірі 35 млн.грн. Будівництво об'єкта планують розпочати цього року.

Також, як повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, торік було завершено будівництво другого етапу II черги Дергачівського полігону твердих побутових відходів потужністю 2 млн. м3/рік. Введення в експлуатацію другої черги полігону заплановано на 2015 рік.

Крім того, у Чугуєві був введений роздільний збір твердих побутових відходів. В даний час роздільний збір твердих побутових відходів здійснюється в Харкові, в смт. Комсомольське Зміївського району, в смт. Пісочин Харківського району, в с. Тернова Чугуївського району та в Чугуєві.

На сьогоднішній день розроблені концепція та обласна програма поводження з твердими побутовими відходами в Харківській області на 2015-2020 роки.

Довідка. Замовник будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами у м. Богодухів - Департамент капітального будівництва ХОДА. Генпідрядник - ТОВ СП «Ековтор». Проектна потужність - 7800 тонн на рік переробки та сортування твердих побутових відходів. Загальна кошторисна вартість проекту становить 50,6 млн. грн. З початку будівництва вже освоєно 20,9 млн. грн.

Замовник будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами у м. Люботин - Департамент капітального будівництва ХОДА. Генеральна підрядна організація - ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Ековтор». Проектна організація - ТОВ «СК «Харківбудмонтаж». Загальна кошторисна вартість - 55 226,717 тис. Проектна потужність - 7800 тонн на рік переробки та сортування твердих побутових відходів.