Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дворічанському, Шевченківському, Печенізькому районах у 2014 році виконано план створення підрозділів місцевої пожежної охорони

У Дворічанському, Шевченківському, Печенізькому районах у 2014 році виконано план створення підрозділів місцевої пожежної охорони

Про це сьогодні, 29 січня, повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Щітов у ході обласної селекторної наради з підбиття підсумків діяльності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області у 2014 році та основних завдань у зазначеній сфері на 2015 рік. «Завдяки спільним зусиллям районних державних адміністрацій, Головного управління ДСНС України в Харківській області, Департаменту цивільного захисту ХОДА в області створено та функціонує 35 підрозділів місцевої пожежної охорони. 9 місцевих пожежних команд після їх створення були реорганізовані в окремі пости державної пожежної охорони. На їх фінансування у 2014 році було виділено близько 3 млн. грн., що на 30% менше, ніж у 2013 році», - зазначив у своїй доповіді Володимир Щітов.

За його словами, підрозділи місцевої пожежної охорони у минулому році здійснили 218 виїздів на гасіння пожеж, було врятовано матеріальних цінностей на 2 млн. 880 тис. грн., а також життя трьох громадян.

«В області затверджено план створення та відновлення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, яким передбачалося створення 7 нових підрозділів і відновлення функціонування 4 закритих місцевих пожежних команд. План виконано у Дворічанському, Шевченківському, Печенізькому районах. Не виконані заходи плану в Борівському, Зачепилівському, Зміївському, Нововодолазькому, Великобурлуцькому районі», - сказав заступник директора Департаменту цивільного захисту ХОДА.

Під час наради зазначалося, що сьогодні створення підрозділів місцевої пожежної охорони має розглядатися як одна зі складових «місцевої територіальної самооборони» - захист від пожеж.