Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів нараду з представниками різних релігійних конфесій Харківської області

Ігор Балута провів нараду з представниками різних релігійних конфесій Харківської області

Сьогодні, 26 січня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів нараду з представниками різних релігійних конфесій Харкова на тему суспільно-політичного становища в регіоні. На нараді були присутні представники Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Римсько-Католицької Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Вірменської Апостольської Церкви, релігійної громади мусульман сунітського толку в Харківській області, релігійної громади «Харківська християнська церква», Церкви Адвентистів Сьомого Дня, Об’єднання хасидів ХаБаД Любавич іудейських релігійних громад та організацій, Церков євангелістів християн-баптистів, Східного Регіонального Біблійного Товариства України, Української Лютеранської Церкви, Об'єднання Християн Віри Євангельської «Церква Божа України», релігійного центру Свідки Єгови в Україні, Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, Церкви «Нове покоління». 

В ході наради Ігор Балута розповів духовним лідерам про ситуацію, яка склалася в регіоні, про ситуацію на кордоні області, а також про завдання, які поставив перед керівництвом області Уряд України. «Ми починаємо будівництво оборонних військово-інженерних споруд на кордоні - взводних опорних пунктів. Найближчим часом будуть визначені терміни виконання даних робіт. Я хочу, щоб громада правильно до цього поставилася, це робиться для того, щоб зміцнити кордон і як можна меншими військовими силами стримувати у разі агресії супротивника. Я розумію, що дані інженерні роботи зачеплять інтерес громадян, які мають паї в цій місцевості. Ці питання ми зараз вирішуємо на рівні Уряду», - зазначив Ігор Балута.

Також губернатор Харківщини повідомив, що починаючи із завтрашнього дня в області і місті Харкові активніше почнуть вестися роботи щодо відновлення захисних споруд і протирадіаційних укриттів. Крім того, на нараді було прийнято рішення синхронізувати патрулювання вулиць з проведенням служб у храмах Харкова і області.