Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За упіймання злочинців, які вчинили вибух біля Московського райсуду Харкова, призначена винагорода

За упіймання злочинців, які вчинили вибух біля Московського райсуду Харкова, призначена винагорода

За упіймання злочинців, які 19 січня вчинили вибух біля Московського районного суду Харкова, призначена винагорода в розмірі 500 тис. грн. Про це 23 січня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Булата. За його словами, винагороду призначили бізнесмени, які побажали залишитися невідомими. Гроші будуть виплачені через Благодійний фонд «Берегиня Сходу». «Я як голова Харківської обласної державної адміністрації стурбований злочином, який скоєний невідомими особами 19 січня цього року, коли біля будівлі Московського районного суду стався вибух і постраждали 13 невинних людей. Я як голова області і громадянин України зацікавлений в стабільності і спокої нашого регіону. І не тільки я. До мене звернувся ряд бізнесменів Харківської області, які побажали залишитися невідомими, з пропозицією оголосити винагороду за інформацію, яка приведе до розкриття злочину. Сума - 500 тисяч гривень», - підкреслив Ігор Балута.

Довідка. 19 січня близько 18.30 біля Московського районного суду Харкова стався вибух, в результаті якого постраждали 13 осіб. Вибух прогримів, коли люди виходили з будівлі суду після завершення судового засідання у справі проти Михайла Соколова - активіста Майдану, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї. Вибуховий пристрій знаходився в 10-15 метрах від будівлі суду. Всі постраждалі були госпіталізовані в медичні установи Харкова.

Як повідомив в.о. прокурора Харківської області Артем Степанов, вибух біля районного суду кваліфікували як терористичний акт. За його словами, за фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.