Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 200 вакансій пропонували підрозділи Міноборони України на ярмарку у Харківському центрі зайнятості

Майже 200 вакансій пропонували підрозділи Міноборони України на ярмарку у Харківському центрі зайнятості

На ярмарку у Харківському міському центрі зайнятості, який пройшов сьогодні, 22 січня, було представлено майже 200 вакансій офіцерського, старшинського, сержантського та рядового складу від підрозділів Міністерства оборони України. Обласний військовий комісаріат шукав інженерів з експлуатації машино-тракторного парку, з комп’ютерних систем, з радіонавігації та радіолокації, з технічного обслуговування, ремонту та діагностики авіаційної техніки, інформаційно-телекомунікаційних систем, управління повітряним рухом. Роботу пропонували водіям, комірникам, медичним працівникам. Командири відділення, роти, взводу, офіцери з бойового управління, начальники обслуговування (зенітно-ракетного, зенітно-артилерійського та радіотехнічного озброєння протиповітряної оборони), стрільці, кулеметники та мінери теж були потрібні армії.

Харківський зональний відділ військової служби правопорядку підбирав претендентів на посади: інспекторів відділення військової інспекції безпеки дорожнього руху, начальників груп охорони та патрульно-постової служби взводу, стрільців і водіїв.

Основну частину відвідувачів ярмарку склали чоловіки, але на заході були присутні і жінки. Представниць слабкої статі цікавили вакансії у військових частинах переважно не військового характеру – телеграфістів, кухарів та фельдшерів.

Безробітні дізнались про специфіку та умови праці, пільги та гарантії соціального захисту громадян, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, або за контрактом, рівень заробітної плати та матеріальне забезпечення у період проходження служби в рядах Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України та Харківського зонального відділу військової служби правопорядку.

Третина присутніх на ярмарку вакансій прийняли рішення підтримати українську армію, обравши військову службу. Патрулювати порядок на Харківщині вирішили 16 безробітних, а 15 безробітних, двоє з яких за своєю військовою спеціалізацією – снайпери, зацікавила мобілізація.