Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов концерт до Дня Соборності України

У Харкові пройшов концерт до Дня Соборності України

В Харківському академічному російському драматичному театрі імені О.С. Пушкіна пройшов урочистий концерт «Україна: соборна і незалежна» до Дня Соборності України. На заході були присутні тимчасовий виконувач повноважень заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Станіслав Лукасік, директори Департаментів ХОДА, представники Харківської облради. Від імені голови Харківської облдержадміністрації з великим національним святом присутніх привітав Вадим Глушко. «Часи, які настали в нашій країні, об'єднали наш народ. Слова «єдність», «соборність» і «незалежність» стали значущими. Завдяки нашим дідам-патріотам ми з вами маємо незалежну державу. Окремо висловлюю вдячність тим хлопцям, які зараз захищають нашу незалежність, і завдяки яким ми сьогодні живемо в мирному Харкові», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА. 

На сцені театру виступили Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю та актори Харківського державного академічного українського драматичного театру імені Т. Шевченка - заслужені артистки України Тетяна Гриник та Майя Струннікова.

Також в холі театру відкрилася виставка робіт студентів Харківського художнього училища «Наша Держава єдина навіки». 

Довідка. День Соборності України відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року.