Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася нарада щодо будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в Люботині

У Харкові відбулася нарада щодо будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в Люботині

19 січня у Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА відбулася нарада з представниками підрядної та проектної організацій щодо стану проведення робіт з будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови облдержадміністрації Євгенія Шахненка. За його інформацією, станом на 1 січня 2015 року розроблена проектно-кошторисна документація та проведена експертиза проекту будівництва комплексу по управлінню комунальними відходами в Люботині. На ці цілі було витрачено 1033,8 тис.грн. В цьому році планується розпочати будівництво об’єкту.

Довідка. Проект «Будівництво комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин» затверджено розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 07.11.2014 року №595.
Замовник будівництва – Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.
Генеральна підрядна організація – ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Ековтор».
Проектна організація – ТОВ «БК «Харківбудмонтаж».
Загальна кошторисна вартість – 55 226,717 тис.грн.
Проектна потужність – 7800 тонн на рік переробки та сортування твердих побутових відходів.

В свою чергу, продовжується будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухів. Комплекс працюватиме за унікальною технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів із застосуванням методу біоремедіації. Введення Комплексу в експлуатацію заплановано у 2015 році.