Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські військові візьмуть участь в 11 міжнародних навчаннях

Українські військові візьмуть участь в 11 міжнародних навчаннях

Військовослужбовці Збройних сил України цього року візьмуть участь у 11 міжнародних навчаннях. Про це повідомила прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір. За її словами, йдеться про спільні сухопутні, морські й повітряні міжнародні навчання. Сім навчань пройдуть за кордоном, чотири - на території України. «Ці навчання стануть завершальним етапом бойової підготовки військ, які сприяють активному впровадженню в їх діяльність стандартів країн-членів НАТО», - зазначила Вікторія Кушнір.

Серед навчань найбільш масштабними будуть україно-американські навчання "Sea Breeze" і "Rapid Trident", які пройдуть на території України. За кордоном пройдуть навчання ВМС "Trident Juncture".

Крім того, українські Військово-морські сили візьмуть участь у навчаннях чорноморського басейну "Морський щит", а Військово-повітряні сили - в україно-польських навчаннях "Безпечне небо" та навчаннях країн Європейського союзу "Common Challenge".

Високомобільні десантні війська України візьмуть участь у навчаннях "Кленова арка", інженерні підрозділи - "Світла лавина", а війська зв'язку - "Combined Endeavor".

Нагадаємо, що для проведення спільних навчань на території України необхідна згода Верховної Ради. Відповідний законопроект вносить до парламенту глава держави.