Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута та Сергій Чернов провели спільну зустріч з громадськими організаціями області

Ігор Балута та Сергій Чернов провели спільну зустріч з громадськими організаціями області

Сьогодні, 26 грудня, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провели зустріч з представниками чорнобильських, афганських, ветеранських та інших громадських організацій міста і області. У зустрічі також взяли участь керівники департаментів соціального захисту населення ХОДА, охорони здоров’я обласної державної адміністрації, головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області та ін. Питання, які піднімали під час зустрічі представники організацій, що відстоюють інтереси пільгових категорій населення, стосувалися, в першу чергу, проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік», а також фінансування з обласного бюджету.

Керівники області пообіцяли лобіювати через народних депутатів інтереси жителів Харківщини, з тим, щоб у Держбюджеті 2015 року та в державних програмах, що стосуються соціального захисту населення, було передбачено максимально можливе фінансування.

Частина заданих питань обласного рівня буде розглянута вже на наступній сесії обласної ради: фінансування статутної діяльності обласних ветеранських організацій; прийняття «Програми патріотичного виховання молоді»; внесення змін до програми «Здоров'я Слобожанщини», в частині розширення неврологічного відділення в обласному госпіталі інвалідів війни; створення Афганської експозиції в Меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва".

Керівники області також підтримали пропозицію обласної організації ветеранів оголосити 2015 рік  Роком миру.