Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки зібрали золотий врожай на Кубку України з синхронного плавання

Харків’янки зібрали золотий врожай на Кубку України з синхронного плавання

З 18 по 20 грудня в харківському басейні «Локомотив» майстрині синхронного плавання змагалися за медалі Кубка України. Участь в змаганнях взяли 70 спортсменок, які представляли сім команд з Харківської, Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. Удача посміхнулася господарем змагань – команді Харківська область-1, спортсменки якої виграли майже усі перші місця, а також команді міста Києва, яка стала переможницею в загальнокомандному підсумку. На Кубку України харківські майстрині синхронного плавання завоювали 6 медалей – 4 золотих та 2 срібні. В сольних змаганнях перемогу здобула Анастасія Савчук з команди Харківська область-1, яка в сумі технічної та довільної програми набрала 181.3034 бала. Друге місце з результатом 168.5710 посіла Яна Нарєжна з команди Харківська область-2. Бронзу завоювала Тетяна Ронікер з команди Одеська область-1.

В змаганнях дуетів найкращий результат 185.2933 бала показали Лоліта Ананасова та Анна Волошина з команди Харківська область-1. Срібло з результатом 170.5765 бала серед дуетів здобули Яна Нарєжна та Мар’яна Сєрікова з команди Харківська область-2. Третє місце було за дуетом з Києва.

В групових вправах команда Харківської області (Лоліта Ананасова, Анна Волошина, Олена Гречихіна, Олександра Кошуба, Катерина Резнік та Олександра Сабада, Анастасія Савчук, Катерина Садурська та Ольга Золотарьова посіли перше місце, здобув від суддів 184.3615 бала. Друге місце з результатом 162.7052 посіла команда Київ-1, а третє (124.3425) команда Миколаївської області.

В «комбі» золоті медалі вибороли синхроністки з команди Харківська область-2 (Валерія Апрєлєва, Валерія Бережна, Алісія Ковтун, Ірина Лучанінова, Яна Нарєжна, Мар’яна Сєрікова, Катерина Ткачова, Аліна Шинкаренко, Олександра Шмаровоз та Єлизавета Яхно), які набрали 88.7000 бала. Другими з результатом 86.0000 бала була команда Києва, а третє місце з результатом 76.8667 посіла команда Миколаївської області.

Незважаючи на перші місця в трьох видах програми в загальнокомандному заліку команда Харківської області-1 була лише другою. Дівчата не виступали у «комбі», та за сумою набраних очок в усіх видах програми поступилися команді міста Києва. Третє місце в загальнокомандному заліку посіла Миколаївська область. Команда Харківська область-2 була четвертою.

Як розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, 2014 рік для харківського синхронного плавання був дуже успішним. Збірна України, яка переважно складається з харківських майстринь, здобула на чемпіонаті Європи в Берліні золоту, дві срібні та бронзову медалі. Історичне для українського синхронного плавання золото харків’янки здобули в «комбі», срібло - в дуетах та групових вправах, а бронзову медаль - в соло. Свій успіх українки підкріпили на Кубку світу в Канаді, де здобули золото в дисципліні «хайлайт», та бронзові медалі в дуеті, комбі і групі. Новий сезон в синхронному плаванні вже у розпалі, та він обіцяє бути не менш вражаючим, бо збірна України поведе боротьбу за ліцензії на Олімпіаду 2016 року.