Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському національному медичному університеті відбувся конкурс серед студентів-стоматологів

У Харківському національному медичному університеті відбувся конкурс серед студентів-стоматологів

У Харківському національному медичному університеті вп'яте відбувся конкурс студентської майстерності для старшокурсників стоматологічного факультету, ініційований колективом кафедри дитячої стоматології. Конкурс «Сяйво посмішки. Творчі майстерні» дуже затребуваний у студентському середовищі, оскільки надає студентам можливість переконатися в рівні придбаних теоретичних і практичних знань та навичок, підвищити самооцінку. До складу журі увійшли як викладачі університету, так і керівники закладів практичної охорони здоров'я.

«У конкурсі представлені п'ять номінацій, відповідних напрямам діяльності нашої багатопрофільної кафедри. Був проведений відбірковий тур, в якому виявили бажання взяти участь 80 студентів, з них відібрано 30 найбільш підготовлених, вони і змагалися за право бути кращими», - розповіла завідувач кафедри, доктор медичних наук, професор Розана Назарян.

Прагнучи мотивувати студентів до більш глибокого освоєння професії і, в першу чергу, дитячої стоматології, організатори запропонували номінації, пов'язані з хірургією, ортодонтією, моделюванням, ендодонтією, а також створенням відеороликів, які доступно і цікаво доносять інформацію до маленьких пацієнтів та їхніх батьків про необхідність піклуватися про стоматологічне здоров'я, важливість профілактичних заходів.

«Кожен з нас вдячний організаторам цього чудового конкурсу. Він додав нам досвіду, впевненості в собі, натхнення та бажання осягати нові знання», - зазначив переможець у номінації «хірургія», студент п'ятого курсу Орхан Яролієв.