Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суспільно-політична ситуація в області стабільна та підконтрольна

Суспільно-політична ситуація в області стабільна та підконтрольна

Про це 12 грудня повідомив директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко під час обласної селекторної наради з порядком денним: «Про суспільно-політичну ситуацію в області у 2014 році». Нарада пройшла під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслава Аббакумова. «Поточна ситуація у регіоні – в царині безпеки, проте загроза терактів в місті та області все ще існує. Харків був на межі того, щоб стати в ряд з Донецьком і Луганськом. Тут було вельми складно усім силовим структурам, керівництву країни та області утримати ситуацію. У той же час органам влади належить заспокоїти населення, щоб громадяни під час святкування Новорічних свят кожну петарду не сприймали за гранату, а новорічні феєрверки - за теракти. Силові структури контролюють ситуацію», - підкреслив Євген Ярошенко. 

Як розповів начальник відділу СБУ в Харківській області Андрій Саленков, завдяки скоординованим діям місцевої влади і правоохоронних органів, розвиток суспільно-політичної обстановки в Харківській області став керованим і прогнозованим. «Протягом року в регіоні зафіксовано 29 протиправних дій екстреміського характеру, кваліфікованих слідчими як терористичні акти, 16 проявів диверсій. Крім того, управлянням викрито 4 випадки підготовки до вчинення терактів, 6 фактів сприяння та 10 фактів фінансування терористичної діяльності», - зазначив Андрій Саленков.

Перший заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Василь Остропілец в свою чергу додав, що зараз основна увага підрозділів міліції зосереджена на недопущенні потрапляння зброї в злочинне середовище, попередження терористичних актів та забезпечення безпеки громадян, у тому числі і під час свят. «Наша вибухотехнічна служба знаходиться в готовності і буде оперативно реагувати на всі повідомлення», - запевнив Василь Остропілец.

В'ячеслав Аббакумов дав доручення керівникам районів вжити заходів для забезпечення рівноваги і стабільності суспільно-політичної ситуації в своїх районах, особливо напередодні Новорічних та Різдвяних свят.