Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники Юридичного департаменту відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

Працівники Юридичного департаменту відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

9 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах відвідали Комунальний заклад «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей». Працівники Юридичного департаменту провели тематичну виховну годину з дітьми, які перебувають у цьому закладі, на тему «Конституція України – Основний Закон держави».

Під час зустрічі було обговорено основні положення Конституції України, а також висвітлено питання щодо закріплення в Основному Законі прав, свобод та обов’язків людини і громадянина.

«Варто відзначити, що Конституція України закріпила широкий спектр громадянських, соціальних, політичних, економічних, екологічних і культурних прав і свобод людини і громадянина, а також відповідні гарантії їх реалізації та захисту. Разом з тим, варто завжди пам’ятати, що окрім зазначених прав
і свобод у кожного з нас є ще й обов’язки, які потрібно неухильно виконувати», – зазначив Ігор Зелінський.

Довідка. У Харківській області 9 грудня розпочався Всеукраїнський тиждень права. В рамках цього тижня передбачено проведення 40 різноманітних заходів (лекцій, семінарів, круглих столів, правових дебатів, обговорень, виставок, брейн-рингів тощо), спрямованих на підвищення рівня правової освіченості та правових знань різних категорій громадян. Правоосвітні заходи проводитимуться в усіх районах області та містах обласного значення.