Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

США розглядає можливість надання допомоги Україні в наступному фінансовому році. Роуз Геттемюллер

США розглядає можливість надання допомоги Україні в наступному фінансовому році. Роуз Геттемюллер

«Ми оперативно відреагували на ті загрози, які виникли в бік України, і надали допомогу вашій країні на 118 мільйонів доларів», - заявила 6 грудня на прес-конференції в Харкові заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США Роуз Геттемюллер. За її словами, в основному допомога США була спрямована українським військовим: були закуплені транспортні засоби, прилади нічного бачення, засоби телекомунікації та інше обладнання.

Роуз Геттемюллер підкреслила, що США розглядає можливість надання допомоги Україні також в наступному фінансовому році.

Крім того, заступник Держсекретаря США відзначила важливість розвитку співпраці між Україною та Сполученими Штатами у військово-промисловій сфері, а також можливість реалізації вже сьогодні окремих перспективних проектів.

Довідка. 6 грудня Харків з робочим візитом відвідали заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США Роуз Геттемюллер, Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, які взяли участь у пуску ядерної установки «Джерело нейтронів». Установка побудована на базі Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" НАН України в рамках спільного проекту України та США.

Також в цей день делегація ознайомилася з облаштуванням кордону біля прикордонного контрольно-пропускного пункту «Гоптівка», а також відвідала Польський військовий меморіал (цвинтар жертв тоталітаризму) у П'ятихатках.