Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна організація з міграції надасть переселенцям, які проживають в Харківській області, грошову допомогу

Міжнародна організація з міграції надасть переселенцям, які проживають в Харківській області, грошову допомогу

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 3 грудня зустрівся з головою Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні паном Манфредом Профазі. У зустрічі також взяли участь перший заступник ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, голова громадської організації «Шлях до життя» Яна Шарун, експерти МОМ, керівники Департаментів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Як зазначив Манфред Профазі, Харківська область дійсно виконує важливу роль в роботі з переселенцями, і на сьогоднішній день справляється зі своїми завданнями. «Ми вирішили відвідати Харківську область, щоб проінформувати вас про нашу діяльність, а також обговорити з вами проблеми, які є сьогодні в плані допомоги переселенцям, запропонувати свою допомогу», - сказав глава Представництва МОМ.

Манфред Профазі повідомив, що їхня організація планує надати фінансову допомогу 7,5 тис. переселенцям, у тому числі 5 тис. переселенцям, які проживають в Харківській області. За його словами, йдеться про разову грошову допомогу в розмірі 235 євро (на сім'ю або людину). «З вашою поміччю ми визначимо людей або сім'ї, які найбільш потребують цієї допомоги», - підкреслив глава Представництва МОМ.

У свою чергу, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Тетяна Бабенко відзначила, що Департамент соцзахисту вже почав роботу з пошуку переміщених із зони АТО сімей, які найбільш потребують коштів. «В першу чергу, ми звернемо увагу на сім'ї, де є діти-інваліди, де діти виховуються без батька, а також на багатодітні сім'ї. Я думаю, що ми знайдемо п'ять тисяч сімей, які відповідають вищесказаним критеріям», - додала Тетяна Бабенко.

Крім того, Манфред Профазі повідомив, що незабаром у Харкові відкриється офіс Представництва Міжнародної організації з міграції, що дозволить більше спілкуватися з місцевою владою та надавати допомогу переселенцям.