Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сцені театру ім. Т.Г. Шевченка знов відбудеться прем’єра постановки польського режисера Анджея Щитко

На сцені театру ім. Т.Г. Шевченка знов відбудеться прем’єра постановки польського режисера Анджея Щитко

За підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Харкові й Самоуправління Великопольського Воєводства на великій сцені театру ім. Т.Г. Шевченка 6 і 7 грудня о 18.00 відбудеться прем’єра вистави «Антиґона в Нью-Йорку». Автор п’єси Януш Ґловацький – широко відомий в світі письменник і журналіст, кіносценарист і драматург. Ця постановка - продовження співтворчості вже відомого харків’янам режисера із Польщі Анджея Щитко з акторами театру. В першій постановці «Прощай, Юдо!» І. Ірединського режисер відкрито говорить про проблему самотності ідеаліста, який живе в країні, де править насилля. В трагікомедії Януша Гловацького «Антигона в Нью-Йорку» перед глядачем постануть звичайні люди, які в пошуках примарної свободи і кращого життя стали безпритульними мешканцями Томпкінс Сквер Парку в Нью-Йорку.

Незважаючи на те, що герої трагікомедії опиняються на найнижчій сходинці нью-йоркського дна, вони будуть намагатися зберегти людську гідність.  Чи вдасться їм здійснити задумане?...

Довідка. Перша світова прем’єра трагікомедії «Антиґона в Нью-Йорку» відбулася у 1993 році на замовлення Художнього театру Arena Stage у Вашингтоні (США). Невдовзі п'єсу було перекладено й зіграно по всьому світу в театрах Праги, Санкт-Петербурга, Бонна, Будапешта, Москви, Нью-Йорка, Парижа, Мехіко, Белграда, Каунаса та ін.