Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суд частково задовольнив позов Харківської міськради до облдержадміністрації про скасування розпорядження голови ХОДА №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму»

Суд частково задовольнив позов Харківської міськради до облдержадміністрації про скасування розпорядження голови ХОДА №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму»

Сьогодні, 24 листопада, відбулося судове засідання з розгляду адміністративного позову Харківської міської ради до голови Харківської облдержадміністрації Ігор Балута і Харківської облдержадміністрації про скасування розпорядження губернатора від 28.09.2014 р. №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму». Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Харківської міськради, скасувавши розпорядження голови ХОДА в частині «вжиття заходів щодо демонтажу пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, у відповідності до вимог чинного законодавства». В іншій частині позов залишено без задоволення.

Дане рішення суду не вступило в силу, і буде оскаржено в установленому порядку.

Нагадаємо, що раніше в Харківський окружний адміністративний суд звернувся позивач, Харківська міська рада, з адміністративним позовом до голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути та облдержадміністрації, в якому просив суд визнати незаконним і скасувати повністю розпорядження Ігоря Балути від 28.09.2014 р. №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму» і зобов'язати облдержадміністрацію не вилучати пам'ятник Леніну, розташований на площі Свободи у Харкові, з Державного реєстру нерухомих пам'яток України, і не демонтувати цей пам'ятник.

24 жовтня Харківський окружний адміністративний суд відхилив клопотання Харківської міськради про призупинення дії розпорядження №517 голови облдержадміністрації Ігоря Балути.

19 листопада Харківський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міськради, і, таким чином, залишив у силі ухвалу Харківського окружного адміністративного суду про відмову в зупиненні дії розпорядження Ігоря Балути від 28 вересня №517 "Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму".