Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Таджикистан зацікавлений у тракторах харківського виробництва

Таджикистан зацікавлений у тракторах харківського виробництва

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації відбулась зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла України в Таджикистані Віктора Нікітюка з керівництвом вільної економічної зони «Дангара» (Хатлонська область, Таджикистан). Метою зустрічі було обговорення питання щодо можливості створення спільного українсько-таджицького підприємства зі збірки тракторів виробництва ХТЗ на базі згаданої ВЕЗ.

У ході зустрічі таджицька сторона підтвердила свою зацікавленість в організації збірки харківських тракторів і поглибленні міжрегіонального співробітництва в рамках Меморандуму між адміністрацією Харківської області та виконавчим органом державної влади Хатлонської області Республіки Таджикистан про торгово-економічне, науково-технічне і гуманітарне співробітництво.

«Організація збірки сільськогосподарських тракторів виробництва ХТЗ в Республіці Таджикистан стане перспективним напрямом співробітництва між Харківською та Хатлонською областями. Реалізація цього проекту є економічно вигідною для обох сторін. Харківщина зацікавлена в освоєнні перспективного ринку і створенні спільного виробництва тракторів на території Хатлонської області, що дасть змогу забезпечити цей регіон продукцією сільгоспмашинобудування, яка користуватиметься попитом з огляду на його аграрну спрямованість», - зазначила Юлія Світлична.