Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд виділив Харківській області понад 25 млн.грн. на медичне забезпечення переселенців

Уряд виділив Харківській області понад 25 млн.грн. на медичне забезпечення переселенців

Т.в.о Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець звернувся до керівництва Уряду з проханням виділити з резервного фонду додаткові кошти для забезпечення належною медичною допомогою переселенців з Донецької та Луганської областей, які мешкають нині на території Харківської області. Станом на 10 листопада 2014 р. їх кількість на Харківщині становить 113 тис 742 особи. Як раніше зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, з травня по листопад поточного року в медичні установи області за стаціонарною медичною допомогою звернулося 7 тис. 126 переселенців, за амбулаторною - 24 тис. 555, здійснено 3 тис. 152 виїзду бригад екстреної медичної допомоги, народилося 586 немовлят, проведено судмедекспертизи 333 загиблих.

Разом з тим, за словами Василя Лазоришинця, в бюджеті області ці кошти не були передбачені під час формування видатків місцевого бюджету. «На сьогодні виникла обґрунтована потреба виділення додаткових коштів на часткове відшкодування витрат закладів охорони здоров’я Харківської області у розмірі 25 млн. 471 тис. грн», - зазначив Василь Лазоришинець.

Кабінет Міністрів України своїм рішенням підтримав ініціативу МОЗ та виділив необхідні кошти для забезпечення потреб лікарень, «швидких» та бюро судово-медичної експертизи.