Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Клубі письменників визначать кращого українського есеїста

В Клубі письменників визначать кращого українського есеїста

8 листопада в Клубі письменників (вул. Чернишевська, 59) відбудеться відзначення переможців конкурсу есеїв «Поборник душевного миру», приуроченого до 220-річчя від дня смерті Григорія Сковороди. Участь в конкурсі, організаторами якого виступили Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди та Національний союз письменників України, взяли письменники і студенти, досвідчені автори і зовсім юні особи, які мешкають не лише на Харківщині, а й в Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій, Луцької, Запорізькій, Житомирській областях, а також в містах Макіївці, Ніжині та Кривому Розі. 

220 років тому 9 листопада (22 жовтня за старим стилем) Григорій Сковорода, досягнувши найвищого рівня душевного миру, відійшов у вічність, залишивши геніальну автоепітафію «Світ ловив мене, але не спіймав».

«Сьогодні ми шукаємо відповіді на запитання, які ставить перед нами світ, знаходимо підтримку у словах Сковороди. Саме 8 листопада у Харкові можна буде дізнатися результати тих пошуків, які здійснили учасники конкурсу», - пояснюють організатори.

У програмі заходу — читання, музика, спілкування і приємні подарунки від організаторів. Початок заходу о 16.00.