Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний центр зайнятості проводить активну роботу по забезпеченню кадрами підприємств «Укроборонпрому»

Обласний центр зайнятості проводить активну роботу по забезпеченню кадрами підприємств «Укроборонпрому»

Про це в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, дев'ятнадцятьма харківськими підприємствами, які входять до складу концерну «Укроборонпром», заявлено 814 вакансій, з них 669 - для укомплектування за сприяння обласної служби зайнятості. Володимир Міненко зазначив, що протягом поточного року службою зайнятості укомплектовано вже 580 вакансій, у тому числі 47 за рахунок професійного навчання.

«Безробітні навчалися під замовлення роботодавців як на самих підприємствах, так і на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де тільки цього року нами було підготовлено більше 400 токарів, фрезерувальників, слюсарів-ремонтників, заточувальників, верстатників широкого профілю, наладчиків та ін. Рівень їх працевлаштування становить 93%», - розповів директор обласного центру зайнятості.

Також він підкреслив, що під замовлення харківських підприємств, що входять до складу концерну «Укроборонпром», було проведено 20 ярмарків вакансій, з них 10 - для ДП «Завод ім. Малишева».

Володимир Міненко додав, що станом на 1 листопада залишаються актуальними ще 76 вакансій. Найбільша потреба в працівниках існує на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (17 вакансій), Харківському заводі спеціальних машин (16 вакансій), ДП «Завод ім. Малишева» та ДП« Харківський машинобудівний завод «ФЕД» (по 11 вакансій).

«Підприємства потребують кваліфікованих верстатників. Зарплата пропонується на рівні 2,5 - 3 тис.грн. Разом з тим, за цими ж посадам ВАТ «Турбоатом» і ПАТ «Електромашина» пропонують зарплату від 4,5 тис.грн. і вище», - підкреслив директор обласного центру зайнятості. 

Довідка. В Концерн «Укроборонпром» входить 19 харківських підприємств - ДП «Харківське агрегатне конструкторське бюро», ДП «Харківський машинобудівний завод« ФЕД», ДП« Завод ім. В.О. Малишева», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова», ДП «Харківське конструкторське бюро двигунобудування», ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод», ДП «Харківський бронетанковий ремонтний завод», ДП «Харківський автомобільний завод», ДП «Харківський механічний завод», ДП «Харківський завод транспортного устаткування», ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка», ДП« Харківський завод спеціальних машин», ДП «Ізюмський приладобудівний завод», ДП «Балаклійський ремонтний завод», КП «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод», ДП «Центральне конструкторське бюро «Протон» (Харків), Харківське державне авіаційне орденів Жовтневої революції та Трудового Червоного прапора виробниче підприємство, Харківське державне науково-виробниче підприємство «Об'єднання Комунар» та ДП «Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування».