Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Станом на 12.00 явка виборців в Харківській області склала майже 20%. Ігор Балута

Станом на 12.00 явка виборців в Харківській області склала майже 20%. Ігор Балута

Явка виборців на виборчі дільниці в Харківській області на 12.00 склала майже 19,4%. Про це в ході марафону "Парламентські вибори-2014" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, найвища явка зафіксована на окрузі №178 (Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський та Первомайський райони) - 23,18%, найнижча - на окрузі №175 (частина Харківського району, Дергачівський район і Люботин) - 13,43%. Як зазначив губернатор, Харківська міська рада відмовилась надавати інформацію про початок, хід і закінчення голосування, а також про кількість виборців. "Але, згідно з попередніми даними, явка по місту Харкову становить 18%", - сказав Ігор Балута.

Голова ХОДА підкреслив, що явка цього разу вище, ніж в під час виборів в останні кілька років.

"В цілому в Харківській області все стабільно. На нинішній момент крім провокацій щодо мінування дільниць, інших інцидентів не було", - додав він.

Також Ігор Балута підкреслив, що в Харкові і області були зафіксовані факти підкупу виборців. "Я думаю, що для нашої країни така тенденція повинна стати добре забутим старим. Сподіваюся, це останні вибори, де фіксувалися випадки підкупу виборців. Крім того, відзначу, що в нинішній передвиборній кампанії був використаний адмінресурс з боку і медпрацівників, і вчителів. Все це неприпустимо в європейській цивілізованій країні", - заявив губернатор.