Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 21 жовтня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саймоном Смітом. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. Сторони обговорили питання співпраці між Харківською областю та Великобританією, а також суспільно-політичну та економічну ситуації в регіоні.

Ігор Балута зазначив, що сьогодні в Харківській області зберігається спокійна і стабільна ситуація. «Ми жорстко і правильно знешкодили сепаратистів в Харківському регіоні. Зараз співробітники управління СБУ працюють над виявленням та ліквідацією диверсійних груп», - зазначив керівник області.

Також Ігор Балута підкреслив, що Харківська обласна державна адміністрація серйозно займається проблемами підприємств, особливо тих, які раніше працювали з Російською Федерацією. «Ми допомагаємо таким підприємствам знайти нових партнерів в країнах Європи та країнах «третього світу», - сказав голова ХОДА.

Керівник області також зазначив, що в нинішній ситуації жоден з великих інвесторів не пішов з Харківської області. При цьому два підприємства з німецькими інвестиціями почали свою роботу в Харківській області буквально в останні два місяці. Крім того, за словами Ігоря Балути, обсяги експорту товарів з Харківської області до країн ЄС поступово збільшуються. «Ми нарощуємо європейський ринок, що радує. І будемо далі допомагати нашим підприємствам», - додав губернатор.

Також Ігор Балута зазначив, що Харківщина готова до проведення позачергових виборів народних депутатів, які відбудуться 26 жовтня. «Харківською облдержадміністрацією спільно з правоохоронними органами розроблено план заходів з безпеки під час проведення голосування. Будуть створені оперативні групи, які спеціалізуються на виконанні певних завдань, куди увійдуть як представники правоохоронних органів, так і Національної гвардії», - підкреслив керівник області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саймон Сміт подякував Ігорю Балуті за зустріч і наголосив, що Великобританія готова співпрацювати з Харківською областю в різних напрямках. «Наше партнерство завжди було успішним, позитивним і результативним. Тому ми й далі готові розглядати різні варіанти співпраці», - підкреслив Саймон Сміт.

Він додав, що Харківщина дійсно пережила складні часи, але нелегкий час триває. «І я радий, що вам вдалося протистояти сепаратизму в Харківській області. Бажаю жителям вашого регіону миру і благополуччя», - додав Посол Великобританії в Україні.