Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Ігор Балута зустрівся з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 16 жовтня провів робочу зустріч з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ паном Кентом Харштедтом. У зустрічі також брали участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, перший заступник начальника управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун. Мета зустрічі - обговорення питань підготовки проведення в області  позачергових парламентських виборів.

За словами губернатора, Харківська область готова до проведення позачергових виборів в Парламент України.

"Суспільно-політична ситуація в регіоні стабільна, незважаючи на те, що ми фактично є тилом для спецпідрозділів, які беруть участь в АТО в Донецьку та Луганську. Фактично в 200 км звідси йдуть бойові дії. У зв'язку з цим у нашій зустрічі бере участь представник Служби безпеки. Також у нас тільки офіційно зареєстровано більше 105 тисяч жителів з ​​цих областей. Більше двох тижнів вже ведеться інформуванні цих громадян про можливість взяти участь у виборах. І на сьогоднішній день ми вже маємо 2916 звернень з проханням тимчасово змінити місце голосування. З кожним днем їх кількість збільшується і облдержадміністрація тримає це питання на контролі", - сказав Ігор Балута.

Пан Кент Харштедт подякував главу ХОДА за вичерпну інформацію і теплий прийом. І висловив надію, що вибори пройдуть безпечно і демократично, з дотриманням українського законодавства.

Наприкінці зустрічі Ігор Балута в пам'ять про співпрацю подарував пану Кенту Харштедту книгу про Харків.