Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з представником пошукової місії Нідерландів подальшу співпрацю

Ігор Балута обговорив з представником пошукової місії Нідерландів подальшу співпрацю

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 13 жовтня зустрівся зі старшим суперінтендантом Національної поліції Королівства Нідерланди (тимчасова пошукова місія «МН17») Патріком Воссом. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, перший секретар - радник з політичних питань Королівства Нідерланди Даніель Сторк, а також представники правоохоронних органів, СБУ, керівники структурних підрозділів ХОДА.

Патрік Восс розповів, що кілька експертів вже вирушили в Донецьк, де продовжуватимуть роботу пошукової місії спільно з представниками ОБСЄ та Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Головною метою відвідування Донецької області є збір особистих речей загиблих на місці катастрофи літака. Представникам пошукової місії вдалося зібрати деяку кількість особистих речей, в тому числі це були обгорілі документи - паспорта, водійські посвідчення. Також вдалося добути деякі валізи з багажем загиблих. Всю територію зі зрозумілих причин - причин безпеки їм не вдалося обшукати», - зазначив старший суперінтендант Національної поліції Королівства Нідерланди.

За його словами, днями відбудеться розмова між представниками ОБСЄ та голландською стороною, за підсумками якої вирішиться - чи продовжить свою роботу на місці катастрофи літака пошукова місія чи ні.

Також Патрік Восс подякував керівництву Харківської облдержадміністрації в наданні допомоги голландської стороні.

В свою чергу Ігор Балута пообіцяв і далі надавати всебічну допомогу і підтримку представникам пошукової місії.