Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі Харківщини втретє стали переможцями Всеукраїнського конкурсу «Кришталева сова»

Школярі Харківщини втретє стали переможцями Всеукраїнського конкурсу «Кришталева сова»

У Всеукраїнському учнівському конкурсі юних суспільствознавців «Кришталева сова» 2014 року найбільш активну участь, як і в попередні роки, взяли учні з Харківської області - 8980 осіб. Далі йдуть Донецька (5849), Дніпропетровська (4767), Одеська (3094), Сумська (2913) області, повідомляє Міністерство освіти і науки України. З майже 9 тисяч учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області переможцями стали 5 868. За цими показниками область посідає перше місце серед усіх регіонів України.

Як і минулого року, найбільша кількість учасників представлена з Московського, Орджонікідзевського, Дзержинського, Київського районів м. Харкова та Харківського району області.

Другий рік поспіль не брали участі учні загальноосвітніх навчальних закладів Балакліївського, Зачепилівського, Коломацького, Краснокутського районів.

Наступний конкурс «Кришталева Сова» відбудеться 14 березня 2015 року. Інформація щодо проведення конкурсу та матеріали для підготовки висвітлені на сайті http://gromad-osvita.org.ua

Довідка. Конкурс проводився для учнів 3-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України з курсів: «Я і Україна» - 3-4 клас, «Громадянська освіта» («Людина і світ») – 11 клас , «Етика» - 5-6 клас, «Християнська етика», «Художня культура» - 9 клас, «Економіка» - 10 клас, «Правознавство» 9-11 клас.

У загальному підсумку в конкурсі взяли участь 41 993 учнів з усіх областей України.