Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В харківському Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обговорили гострі питання медичної сфери області

В харківському Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обговорили гострі питання медичної сфери області

На виконання доручення заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського, 10 вересня в КЗ охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбувся плановий День головного лікаря, у ході якого були обговорені нагальні питання медичного обслуговування вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. У заході, під головуванням директора Департаменту охорони здоровя ХОДА Олександра Галацана, взяли участь керівники всіх закладів охорони здоров’я Харківської області.

Фахівці державної санітарно- епідеміологічної служби та науковці кафедр вищих медичних учбових закладів Харківщини представили останні дані про особливості профілактики та боротьби з надто небезпечною недугою – лихоманкою Ебола. Було уточнено протиепідемічні заходи для подальшого їх включення до обласного Плану заходів з профілактики та боротьби з інфекційними хворобами до 2015 року.

В ході наради головні лікарі медичних закладів обговорили хід виконання в Харківській області пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Особливу увагу також було приділено питанням виконання мобілізаційних завдань та планів, формування складу медичних комісій при райвійськкоматах, підвищення якості їх роботи та суворого контролю за додержанням законодавства у цій сфері.  Такі ж завдання поставлені щодо медичного забезпечення осіннього призиву до Збройних Сил України.