Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські курсанти-першокурсники склали присягу на вірність українському народові

Харківські курсанти-першокурсники склали присягу на вірність українському народові

Курсанти першого курсу Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 31 серпня прийняли присягу на вірність українському народу. Церемонія пройшла на Меморіалі Слави в Лісопарку. Курсантами харківського університету стали молоді люди з різних регіонів країни, зокрема, з Луганська, Донецька, Львова, з Харківської області, а також з Криму. Всього на перший курс вузу зараховано 336 осіб, з них 31 дівчина (торік надійшли 23 дівчини). Курсанти університету Повітряних Сил опановуватимуть спеціальності льотчиків, інженерів, радіотехніків, фахівців автоматичних систем управління та засобів ППО. Найбільше - 72 курсанта - навчатимуться на льотному факультеті. Вперше в історії вузу всі першокурсники зробили стрибок з парашутом.

Представник Харківської єпархії Української православної церкви благословив курсантів на подальше освоєння професії військового Повітряних Сил України.

Напередодні, 30 серпня, військову присягу на вірність українському народові прийняли курсанти першого курсу Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» урочисто.

«Цього року ми набрали на перший курс понад 100 патріотів, серед яких 11 є військовослужбовцями-контрактниками з досвідом перебування в зоні АТО. Тому майбутнім фахівцям з ремонту бронетехніки і військовим хімікам є на кого рівнятися протягом п'яти років навчання. Бажаю всім усіляких успіхів і тільки переможного духу», - зазначив начальник факультету полковник Олександр Серпухов.

По завершенню проведення військового ритуалу, представник православного духовенства отець Андрій посвятив воїнів-гвардійців на добру ратну службу.