Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закон про загальну середню освіту для школярів із зони АТО в області буде реалізований на 100%

Закон про загальну середню освіту для школярів із зони АТО в області буде реалізований на 100%

Про це під час засідання робочої групи Регіонального штабу з надання комплексної допомоги мешканцям із зони АТО заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Профільним департаментом обласної державної адміністрації спільно із службою у справах дітей та кримінальною міліцією у справах дітей в Харківській області заплановано проведення трьох хвиль моніторингу по виявленню дітей шкільного віку, які переїхали із зони АТО. Станом на 28 серпня вже проведено дві хвилі моніторингу, в ході яких виявлено 2 тисячі 227 дітей шкільного віку, тимчасово розміщених на території Харківської області. З них 1 тисяча 802 дитини почнуть навчання вже 1-го вересня, решта планують повернутися на свою малу батьківщину», - зазначив Юрій Георгієвський.

За його словами, найбільша кількість школярів із зони АТО розміщені в Борівському та Харківському районах, а також у м Куп'янську. «На сьогоднішній день у нас залишаються проблемні питання, пов'язані із забезпеченням підручниками та наповнюваністю класів, які ми оперативно відпрацьовуємо з профільним Міністерством. Однак питання про реалізацію закону про загальну середню освіту для школярів із зони АТО в Харківській області буде вирішене на 100% »- підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Також Юрій Георгієвський зазначив, що остаточний показник кількості дітей переселенців із зони АТО, які підуть в школи Харкова і області, буде озвучений після 6-го вересня по закінченню третьої хвилі моніторингу.