Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина запропонує Міністерству освіти і науки відновити підготовку кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство»

Харківщина запропонує Міністерству освіти і науки відновити підготовку кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство»

Харківська область надасть до Міністерства освіти і науки України пропозиції щодо оптимізації мережі робочих професій, за якими організовано підготовку в професійно-технічній освіті області. Про це сьогодні під час обласної педагогічної конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «На сьогоднішній день слід почати роботу з відновлення практики підготовки кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство» за професіями «тваринник», «свинопас» і «птахівник» в професійно-технічних навчальних закладах нашого регіону. Адже Харківська область є потужним аграрним центром України і необхідно створити умови для формування кадрів для цього сектора економіки», - сказав Бабічев.

За даними директора Департаменту науки і освіти ХОДА, на Харківщині працює 53 державних професійно-технічних навчальних закладів, з яких 64% - професійні ліцеї. Цього року з 8350 випускників ПТНЗ було працевлаштовано - 7399.

«Рівень підготовки робочих кадрів в ПТНЗ відповідає потребам регіону, про що свідчать договори з замовниками робітничих кадрів. Разом з тим, протягом 2014/2015 навчального року необхідно працювати над оновленням змісту та форм професійної освіти, забезпечувати більш тісну взаємодію навчальних закладів професійно-технічної освіти з соціальними партнерами і стовідсоткове працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів», - підкреслив Анатолій Бабічев.

Сьогодні професійно-технічні навчальні заклади Харківської області є учасниками чотирьох Міжнародних проектів. Наприклад, ПТНЗ міст Ізюма і Куп'янська - учасники міжнародного проекту, який дозволить дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, та дітям з обмеженими фізичними можливостями реалізувати свій робочий і творчий потенціал, отримати реальні шанси на заняття гідного місця в соціумі.