Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Талановитим харків'янам присудили премії ім. А.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення

Талановитим харків'янам присудили премії ім. А.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення

У малому залі Будинку рад відбулося засідання Комітету з присудження щорічних премій ім. А.С. Масельського в галузі культури і мистецтва, фізичної культури та спорту, молодіжної політики під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ХОДА Івана Варченка та першого заступника голови Харківської облради Олени Олешко. "Щорічно премії імені Олександра Масельського вручаються талановитим харків'янам, які зробили особистий вагомий внесок у розвиток культури, мистецтва, спорту. І мова йде не стільки про фінансову винагороду, скільки про вручення доволі почесної нагороди людям, які прославляють нашу країну по всьому світу", - зазначив Іван Варченко.

За підсумками засідання Комітету премія ім. А.С. Масельського в галузі культури і мистецтва за 2013 рік була присуджена члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України Тамарі Вакуленко.

Премію в галузі фізичної культури і спорту присудили спортсменці основного складу відділення боксу Комунального закладу "Школа вищої спортивної майстерності", заслуженому майстру спорту України з боксу Лілії Дурнєвій.

Довідка. Премії ім. А.С. Масельського засновані Харківською облрадою та Харківською облдержадміністрацією з метою увічнення пам'яті колишнього голови обладміністрації Олександра Масельського і підтримки талановитих художників, артистів, майстрів мистецтва, обдарованої молоді та видатних спортсменів.

Премії встановлюються один раз на рік. Розмір премії ім. А.С. Масельського становить: в галузі культури і мистецтва - 5000 грн., в галузі фізичної культури і спорту - 3000 грн., в галузі молодіжної політики - 1500 грн.