Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова передало в Нацгвардію тренажери з управління БТР

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова передало в Нацгвардію тренажери з управління БТР

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" (ХКБМ), яке входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Національної гвардії два тренажера для підготовки екіпажів БТР-4Е. Про це повідомив генеральний конструктор - директор підприємства Олександр Веретенніков. За його словами, фахівці ХКБМ на полігоні під Харковом за своєю ініціативою навчили близько 150 членів екіпажів БТР-4Е. Олександр Веретенніков відзначив важливість якісного навчання екіпажів бронетранспортерів, які передаються українським силовим структурам.

"Щоб домогтися грамотної експлуатації техніки, потрібно системно навчати екіпажі і відповідні армійські підрозділи. Необхідно розробляти тактику застосування новітньої техніки, якої є БТР-4Е, в сучасних реаліях. Це ключова умова її ефективного використання", - зазначив директор підприємства.

Довідка. БТР-4 виробляють на ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Головна особливість БТР-4Е - компоновочна схема, яка принципово відрізняється від базової при створенні радянських бронетранспортерів. У передній частині БТР-4Е знаходиться відділення управління, в середній - моторно-трансмісійне, а в задній розташовані бойове і десантне відділення. Така компоновка покращує огляд водієві, зберігаючи захисні характеристики, і передбачає більш безпечний вихід десанту з машини під вогнем противника. Автоматична трансмісія і регульована рульова колонка поліпшили керованість машини. Дизельний двигун ЗТД потужністю 500 к.с. забезпечує збільшення максимальної швидкості до 110-120 км/год.