Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На залізничному вокзалі в Харкові надають консультації для переселенців із зони АТО

На залізничному вокзалі в Харкові надають консультації для переселенців із зони АТО

На залізничній станції Харків-Пасажирський працює консультаційний пункт для переселенців з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. Також, за його словами, в місті Харкові та районах області активно продовжують працювати Громадські приймальні для роботи з переселенцями, до складу яких увійшли працівники соціальних служб, центру зайнятості, пенсійного фонду, МВС, СБУ, ДСНС та інших служб.

«Не дарма в громадських приймальнях є представники міліції та СБУ. Вони встановлюють осіб, які звернулися за допомогою,  і наразі перебувають у Харкові», - зазначив Волобуєв.

Він додав, що робота громадських приймалень триває. Уже сьогодні в прийомні за консультаціями звернулося близько 50 осіб. Щодня в регіональні приймальні звертається близько 300 осіб.

Крім того, як розповів Олександр Волобуєв, на всіх залізничних та автобусних вокзалах, а також у метрополітені розклеєні плакати з інформацією про те, куди можна звернутися переселенцям для отримання будь-яких консультацій щодо надання соціальної допомоги та житла. Також на території Харківської області поширюють спеціальні дорожні карти для людей, які приїхали з окупованих областей, щоб їм легше було орієнтуватися по місту та області.